Maandag 16-10-2006 - Reisverslag uit Avenhorn, Nederland van Stef Groot - WaarBenJij.nu Maandag 16-10-2006 - Reisverslag uit Avenhorn, Nederland van Stef Groot - WaarBenJij.nu

Maandag 16-10-2006

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Stef

16 Oktober 2006 | Nederland, Avenhorn

Ik (Linda) heeft vandaag de huisarts Dr. Koppes gebeld. Hij was nog niet op de hoogte gesteld dat Stef thuis was.
Vanmiddag kwam hij gelijk ff kijken bij Stef.
Dokter legde nog het een en ander uit over de dingen die Stef meegemaakt heeft.

Stef heeft nog veel last van jeuk over zijn hele lijf. Dokter gaat overleggen met een andere arts of hij een medicijn hiervoor mag/kan geven. Er schijnt iets te zijn voor jeuk van binnenuit, maar dat wordt gegeven bij mensen die een chemocuur gehad hebben.

De linkerknie van Stef wil ook nog niet echt. Lang lopen kan hij nog niet.
Of dit goed komt?? Het heeft ook tijd en revalidatie nodig. Het blijft afwachten.
Ook daarom kan Stef nog niet naar school, fietsen mag hij absoluut niet en zelfs als we hem zouden brengen lukt het niet, want in school moet hij ook lopen.

Ik vroeg dokter Koppes of we nog op een terugslag moesten rekenen.
Niet echt een terugslag zei hij, maar het kan zijn dat Stef nu dingen kan die hij straks ineeens niet meer kan of in mindere maten.
Het kan een paar maanden duren voordat er echt gezegd kan worden wat de schade is van het ongeval.
Hij zegt, als je computer niet lekker loopt kan je hem laten defragmenteren, dit gaat ook met de hersen gebeuren van Stef. De hersen gaan alles opnieuw instellen. Daardoor kan het een beter worden, en het ander kan slechter worden als dat het nu is.
Toch een raar gevoel geeft dat bij ons.
Achteraf is alles tot nu toe heel goed gegaan, en dat er straks misschien toch dingen zullen komen die wegvallen, waar we niet aan gedacht hebben. Omdat de hersens toch een klap gehad heeft.
Maar aan de andere kant... Hij is er nog en Stef is qua doen en laten echt nog Stef en dit hadden we 5 weken echt niet verwacht na het bericht dat hij hersendood zou gaan.

Stef zou zelfs nog last kunnen krijgen van epilepsie aanvallen.

Wat betreft een rijbewijs halen stelt de huisarts ook nog vraagtekens, misschien wel voor een luxe auto maar voor een vrachtauto ??????????

Dus; er blijven nog vraagtekens en er wordt nog heel veel geduld van Stef gevraagd.

Morgenochtend naar de psycholoog, volgens dokter Koppes kan uit deze tests heel veel gehaald worden wat betreft de werkelijke hersenschade. De uitslag van deze test kan wel enige weken duren.

De psycholoog afspraak is uitgesteld wegens ziekte.

• 16 Oktober 2006 - 18:00

Carina:

heey stef...ik ben hartstikke trots op je, dat je het alles zo goed doet...
    groetjes van mij
    carina

• 16 Oktober 2006 - 18:37

Corlin:

Hoi fam Groot,

Vervelend dat al die uitslagen altijd zolang duren hé!
    Maar ik ben het met Carina eens dat jullie trots kunnen zijn op stef. Vooral wat hij allemaal nu al kan. Jullie niet alleen. Stef zelf natuurlijk ook. Want hij is degene die het moet doen.
    Blijf je best doen hé! maar geef ook toe als het even niet gaat. Tja snap ook dat dat je mentaliteit niet is.
    Wederom sterkte,

Corlin

• 20 Oktober 2006 - 15:57

Jos Van Der Thiel:

met kippevel gelezen de reden weten jullie
    ben echt blij voor jullie echt een sterk mannetje
    en knap dat jullie er over kunnen schrijven,want wat is het een klotetijd geweest voor jullie allemaal tussen hoop en vrees pfff
    he sterkte met alles groetjes jos

• 22 Oktober 2006 - 17:50

Joyce:

hooii,
    of je me nog kent ik weet het niet ik heb op de basisschool bij je in de klas gezeten(overhaal)
    Maar toen ik het hoorde was ik echt geschrokken ik wist niet hoe het zomaar zo kon gebeuren. ik hoorde veel verschillende verhalen tot ik deze site kreeg die ik daarna vaker heb gelezen.
    Ik wil je nog heel erg veel sterkte wensen je hebt er al heel erg voor geknokt geloof in jezelf.. Je kan het!
    X Joyce

• 24 Oktober 2006 - 18:12

Olivier:

heey stef veel beterschap nog
    (ben een colega van je vader)ik hoop dat het vedre met je goed gaat !
    groetjes olivier

• 25 Oktober 2006 - 21:16

Broer:

Hè kerel gebeurd er niks meer? Geen nieuw bericht... Ik door de weeks als ik niet thuis ben, elke dag kijken maar... Bar weinig. Nou goed. Tot vrijdag of zaterdag of zuks. Mzzlz