Donderdag 21-09-2006 - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Stef Groot - WaarBenJij.nu Donderdag 21-09-2006 - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Stef Groot - WaarBenJij.nu

Donderdag 21-09-2006

Door: Linda

Blijf op de hoogte en volg Stef

21 September 2006 | Nederland, Alkmaar

Gisteravond heeft Stef zijn eerste koppie koffie weer gehad. Hier vroeg ie overdag al een keer om, toen ik hem vertelde dat wij ff koffie gingen drinken. Dat wil ik ook wel zei hij toen.
Straks om ca 10:00 doen de artsen hun ronde weer en ik ben benieuwd wat er vandaag allemaal weer staat te gebeuren.
Alles gaat zo snel ineens dat het moeilijk te bevatten is in in ons hoofd.

Zo ben je Stef bijna kwijt en zo gaat het zo snel. En bovendien is er ons vanaf het begin gezegd, als Stef het haalt hou er dan ernstig rekening mee dat Stef nooit meer Stef wordt zoals ie was want er is nu eenmaal een deel van zijn hersenen beschadigd.
Maar zoals Ed en Jolanda in een reactie van gisteravond beschrijven is Stef WEL onze Stef weer in zijn denken en zijn reacties en wij hebben ook al gemerkt in zijn (droge) humor.

Hoe het lichamelijk wordt is nu de grote verrassing nog, maar ik denk echt dat ook dat wel in orde komt. Zijn linkerkant kan hij nog moeilijk bewegen. Maar Stef heeft zo hard gevochten om bij ons te blijven dan lukt dat ook vast nog wel.

Om 11:00 zijn pa en ma weer in het ziekenhuis. Al vrij snel krijgen we te horen dat Stef weer overgeplaatss wordt. Hij blijft wel op Neurologie maar een andere kamer. Daar legt hij dan niet meer aan de monitor en het is er ook rustiger. Een kamer voor 2 personen en hij legt er nu nog alleen. Deze rust heeft hij echt nodig.

Om 12:00 lag hij daar en gelijk kwam de warme maaltijd. Voor het eerst weer an de groentesoep, piepers met snijbonen en een worst en vla toe.
De soep en vla vond ie heerlijk maar de piepers en groente niet.
Nadat ik hem geholpen had met eten zei hij en nu ga ik slapen.

Wij zijn de stad ingegaan en hebben de foto's van Stef opgehaald.
120 foto's hebben we gemaakt van alles wat er met hem gebeurd is. Dit gaan we samen met dit dagboek van internet in een boek plakken. Als hij dan weer thuis is kunnen we dit samen eens rustig terug kijken.

Stef heeft de foto's vanmiddag gezien en schrok ervan.
Hij is al een stille jongen maar hij werd er nog stiller van. Dit heeft natuurlijk zo'n inpact op hem.

Stef die had het ook over school, hij dacht dat ie gister boeken moest halen en dat was hij nu vergeten. Omdat hij natuurlijk een week kwijt is hij had woensdag in zijn hoofd. en dat was het gister.
Hij wilde dat zijn boeken gehaald werden.
Na het ongeluk had hij het er nog over dat ie dinsdag te werk wilde.
Hij zou die maandag beginnen in de Beemster bij PLUS en daar had ie enorm veel zin in. Hij wil daar ook graag straks alsnog aan het werk gaan.
We hopen dat hem die kans ook gegeven wordt. We hoorde namlijk dat iemand anders zijn plek al had ingemonen. Ik heb hem dat nog maar niet verteld. Anders ben ik bang dat het zijn herstel tegenhoudt, omdat we weten dat er erg zin in had.

De hele middag is ie best nog moe. Korte gesprekjes hebben we met hem gehad.
Hij vertelde vanmiddag dat hij een feest wil.
Hij wil een feest voor iedereen die ons en hem gesteund heeft in deze zware tijd.

Gister kreeg hij kaas bij zijn brood en dat lust hij niet, de kaas moesten we maar meenemen voor onze hondjes.
Vandaag vroeg hij: en wat zeidende meiden vonden ze de kaas lekker.... grapjas.

Om 16:00 kwamen Jeroen en Renate en zijn wij naar huis gegaan.
Ko gaat voor het eerst na het ongeval weer naar zijn werk.

Vannavond komen Nico en Annemiek en kids bij Stef langs en dat is dan weer druk genoeg voor hem.

• 21 September 2006 - 07:57

wenst.
    Groeten

• 21 September 2006 - 11:13

Zomaar Een Moeder:

zoals mijn zoon gisterenavond zei mam stef red het wel das een vechter hijs nog niet klaar hier heel veel sterkte samen

• 21 September 2006 - 12:38

Gerri Kind:

Wat een kanjer is jullie zoon Stef! Ik weet zeker dat jullie er met elkaar goed uit komen. Dokters weten niet alles en positief zijn helpt!
    Ik weet pas sinds vanmiddag van deze site (via Hans van den Broek) maar blijf hem nu volgen.
    Pas ook op elkaar, het is een heftige tijd voor jullie allemaal.
    Gerri Kind

• 21 September 2006 - 14:48

Martine Van Schagen:

Mijn computer was vorige week stuk en had m daarom 5 dagen niet in huis en kon de mailtjes niet lezen.
    Dus gisteren alles achter elkaar gelezen.Me tranen stroomde over me wangen!!Wat een vechter joh!Geweldig!!!Ik leef erg mee!Ik ben echt onwijs blij met de vooruitgang die Stef maakt.

Sterkte verder!!!

Liefs Martine

• 21 September 2006 - 15:28

Carolien,Theo & Kids:

Een kaars opsteken
    is denken aan
    is hopen dat
    het beter zal gaan

Nou Stef, dat is wat er bij ons iedere dag voor jou brandde een kaars!
    En jij maar vechten daar in het ziekenhuis,en niet voor nx. Al heb je nog een lange weg te gaan, wij hopen dat het je goed zal gaan.

• 21 September 2006 - 16:02

Wendy(kleine Nichtje:

heey stef
    ik ben SUPER BLIJ dat eht zo goed met je gaat!!! houden zo! en wat ben jij sterk zeg:D dat je zo goed kan vechten:P ik hoop dat het zo blijf(of beter natuurlijk) nou ik moet gaan want we gaan naar jou toe doeii!

• 21 September 2006 - 16:37

John Van Diepen(t&l):

Eej stef super dat t weer beter met je gaat en ik hoop je eigelijk zo snel mogelijk ff te spreken maja dat zien we nog wel. heel veel sterkte en door blijven gaan he want je kan het!!! ;)

• 21 September 2006 - 16:59

Rob En Martina:

we zijn erg blij voor jullie dat het weer een stuk beter gaat met stef. En dat na slecht berichten voor jullie toen stef in alkmaar kwam. we hopen voor jullie allemaal en vooral voor stef dat de rest van zijn herstel ook zo goed en vlot gaat lopen. maar daar twijfelen we niet aan deze week ging stef ook met groooote sprongen voor uit. wij wensen jullie allemaal nog veel sterkte toe met het verdere herstel van stef. en stef vooral heel veel sterkte toegewenst met je verdere herstel.

rob,martina en ricardo

• 21 September 2006 - 17:37

Ilona Van Der Lee:

Beste Stef,

Ik wens je heel veel beterschap toe en ik hoop je hier gouw weer te zien!
    Heel veel sterkte.

Groetjes
    ilona. (B&L)

• 21 September 2006 - 17:52

Bart:

Beste Stef,

heel veel beterschap

groetjes bart van der lee

• 21 September 2006 - 19:57

Ton & Cisca En Kids:

Een knokker die Stef, al is het eind nog niet in zicht. Stef ga zo door dan ben je snel weer thuis. Wij wensen je heel veel sterkte toe en Ko en Linda uiteraard ook met het herstel van jou Stef. Groetjes uit Spierdijk

• 22 September 2006 - 14:21

Anton En Pa En Ma:

hey stef wij komen 23-09-2006 effe langs smidags als je dat niet erg vind.

en ik vind het mooi hoe het met je gaat.

toen ik het vorige week hoorde was ik er niet zekker van of het echt was gebeurt tot ik het hoorde van mijn zussen en broer,

die avond heb ik tegen mijn moeder gezegt dat jij een vechter was en dat je het wel zou hallen en verdomen nog aan toe ik had ook nog gelijk.

ik was donderdag nog bij jou gekomen om je te steunen en je ouders want die hadden het heel moelijk en je broer en zus naartuurlijk ook.

man ik zie je zaterdag middag hou je rustig en taai.

groete anton en familie