Woensdagmiddag / avond 20-09-2006
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Stef
20 September 2006 | Nederland, Alkmaar
Dokter vertelde ons dat het stukje bot uit zijn schedel pas over enkele weken tot maanden terug geplaatst wordt. Dat stukje bot wordt bewaard in het ziekenhuis.
De 30 nietjes op zijn hoofd mogen er ook nog niet uit.
Verpleger Volkert maakt Stef gereed om te verhuizen, infusen worden verwisseld. Stef krijg een nieuw infuus in zijn arm, dit geeft nogal problemen Stef zijn aders zijn nogal stug.
Er komt een arts bij die het gaat proberen. Ook zij heeft er wat problemen mee en wordt nu in in de holte van zijn rechterarm aangelegd. Een rotplek omdat hij juist zijn linkerarm nog niet echt kan gebruiken. Dat wordt dus oefenen met links.
Stef is ontzettend moe.
Stef heeft wat gedronken en wat vla gehad.
Om 12:00 wordt Stef opgehaald en wordt op de 3e verdieping gelegd op de
BCU kamer 601 Unit 2 en bed 2.
Voor de 1e keer sinds ongeval mag ie eindelijk eens anders leggen. Ik (Linda) help de verpleegster Mariska om Stef op zijn linker zij te leggen.
Stef is kapot. Om 12:45 zijn Jeroen en Merel weggegaan. Ik blijf bij Stef zitten hij wilde dat ik bleef.
Ik ben een boek gaan lezen naast hem. Stef heeft geslapen tot 14:45 en vond het prettig dat ik er nog was. Hij wilde weten wat er op zijn hoofd zat, Ik heb een foto gemaakt en liet hem die gelijk zien. Hij keek echt raar dat er 30 nietjes op zijn hoofd zaten. Ik heb uitgelegd waarom die er zaten. Hij wist niet zo goed wat hij daar nu van denken moest.
Hij kreeg een vitamine drankje en een bakje vla.
En op dat moment kwamen Ko en Renate binnen.
Maar Stef is zo moe dat hij eigelijk gelijk weer in slaap valt.
We hebben dus vandaag niet veel met Stef kunnen praten.
Anton zou vanmiddag komen maar dat ging niet door, dit vond Stef erg jammer.
Morgenochtend willen ze kijken of Stef het aankan om uit bed te komen. Dokter Tan wil het proberen.
Om 17:00 kreeg Stef eten, maar dat was brood met kaas en Stef en kaas dat kan echt niet. Dus werd er hagelslag gehaald voor hem. Hij heeft bijna een half broodje opgegeten een kop thee, chocomel en en half glas Jus orange. Dit is gunstig want als hij zelf goed eet mag die rotinfuus die vanmiddag in zijn rechterarm is aangelegd eruit. Hij heeft daar ook last van.
Om 17:30 uur zijn we maar naar huis gegaan. Stef blijft erg moe. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg, hij heeft zoveel energie afgelopen tijd gebruikt om te herstellen.
Om 18:30 zouden zijn "baas" Ed en Jolanda komen en Jeroen is nu ook nog even naar hem toe.
20 September 2006 - 21:37
Ed En Jolanda:
Vanavond zijn we bij Stef geweest. Hij lag te slapen, we wisten dat ie erg moe was en wilden hem daarom niet wakker maken! We gingen even naast zijn bed staan tot de zuster ons vertelde dat we hem wel wakker moesten maken.
Want stef z'n moeder had verteld dat we kwamen en anders zou hij teleurgesteld zijn als hij ons niet had gezien.
Uiteindelijk dus wakker gemaakt en ongeveer 15 minuten bij hem geweest.
We merkten dat het hem veel moeite kostte om "wakker te blijven" maar aan z'n manier van uitdrukken echt wel de Stef zoals wij hem kennen.
Ontzettend fijn om te zien dat de vorderingen wat betreft herstel zo goed vooruit gaan!!
Dus wij willen zeggen: Stef hou vol, hou moed!!
En je zei zelf vanavond dat je je best doet, dus daar houden we je aan.
Sterkte voor jou, je familie en iedereen die aan je denkt!!
Ed en Jolanda van der Lee. -
20 September 2006 - 21:47
Tini Van Schagen:
Wat gaat Stef goed vooruit.Geweldig! Ga zo door Stef je hebt al heel hard gewerkt fantastisch hoor. Groeten weer van Ad en Tini.