woensdag 22-08-2007
Door: linda
Blijf op de hoogte en volg Stef
22 Augustus 2007 | Nederland, Avenhorn
De hechtingen mochten eruit, het zag er redelijk goed uit. Een plek bovenop twijfelde ze eerst of daar de hechtingen uit konden. Ze vroeg of we gezien hadden dat daar vocht uit kwam. Dit hebben we niet gezien. Ze heeft het vertrouwen in ons dat we er direct terug komen als we zien dat het niet goed gaat, ze heeft dus de hechtingen eruit gehaald. Stef mag nu zijn (beetje) haar wassen met shampoo en dan kijken of die rare plek weggaat.
De vochtophoping is weg. Maar het drukverband moet er nog een paar dagen omheen blijven.
Het rechteroog is ook nog steeds niet oke. Komende maandag moeten we naar de oogarts. Dokter Brouwer heeft er een verwijs voor uitgeschreven.
Over 4 weken moeten we weer terug komen. Maar zo gauw we zien dat er vocht uit de wond komt moeten we contact opnemen.
Omdat Stef nog steeds veel last heeft van zijn knie bij het stilstaan wil ze over 4 weken het daar nog eens over hebben. Eerst nu zorgen dat het koppie oke blijft.
Stef heeft een zwaar jaar achter de rug. Door het ongeval ook zijn opleiding niet kunnen volgen. Door het hersenoedeem heeft Stef de dood in ogen gezien en heeft hij andere kijk op zijn leven gekregen.
In het afgelopen jaar zijn er mensen een steun voor hem geweest. Zoals het stage adres bij B&L. Maar omdat hij voor het ongeval daar ook werkte, zagen juist hun heel duidelijk dat Stef niet meer Stef was van voor het ongeval. Stef was veel trager geworden, dacht minder na en maakte meer fouten.
Geweldig dat ze Stef toch een kans gaven, maar aan de andere kant heeft het er uiteindelijk toe geleid dat hij te horen kreeg. “we weten niet of we je nog kunnen gebruiken na je stageperiode”’ Gek eigenlijk nadat je er een aantal jaren heel prettig gewerkt hebt, toch zomaar wordt afgestraft omdat je een ongeluk gehad heb waarna je de oude niet meer bent geworden.
Vanaf dat moment veranderde er het een en ander. Stef wilde werken maar mocht steeds minder. Stef zat steeds vaker thuis en verveelde zich vreselijk.
Stef wil ook geen chauffeur meer worden.
Stef heeft besloten overal opnieuw mee te starten.
Ontslag genomen, nieuwe baan gezocht en ook een nieuwe opleiding.
Echt een nieuw begin.