vrijdag 14-03-2008
Door: Linda
Blijf op de hoogte en volg Stef
14 Maart 2008 | Nederland, Avenhorn
Het was behoorlijk zwaar. Vorige week dinsdag was de afspraak. Na een aantal testen moest Stef opgeven. Hij was te vermoeid en moest dus stoppen. Afgelopen dinsdag zijn ze verder gegaan.
We hebben een paar maanden geleden een Nintendo Lite braintraining gekocht en daar had hij nu voordeel bij. Hij moest testen doen die hij kon van de Nintendo en hij maakte dat onderdeel waarschijnlijk oke.
De uitslag daarvan horen we later.
Daarnaast is heliomare wel opgestart maar helaas niet helemaal zoals we hoopte. Ik had afspraken gemaakt zodat ze Stef konden begeleiden naar zijn herexamens. Helaas is dit niet gebeurd tot nog toe. Als het goed is gaan ze daar woensdag wel mee beginnen. Hij moet dan proefexamens meenemen.
Wel zijn de groeps gesprekken opgestart daar ontmoet Stef andere mensen met dezelfde problemen als hem.
Ook had ik via school geregeld dat hij daar extra les / begeleiding zou krijgen. Afspraak gemaakt en dat uur is er zover ik begreep van Stef gepraat over; Als het niet lukt wat dan?
Ik vind dit nogal demotiverend naar het examen toe.
Stef wil nog steeds heel graag het examen halen. Maar hij heeft zoveel moeite om te leren.
Stef is ook wel een persoon die eigenlijk zo nu en dan een schop onder zijn kont moet hebben om hem tot leren te dwingen.
Het te makkelijk om te zeggen ik krijg het me kop niet in.
Dit zal met zijn leeftijd te maken hebben maar ook zeer zeker met zijn geheugenproblemen.
Dr Brouwer zei, je mag niet alle schuld op het puber zijn schuiven.
Stef zijn hersens hebben nu eenmaal een vreselijke opdonder gehad.
Een steun voor Stef kan zijn neef Patrick zijn, die doet namelijk hetzelfde examen voor de beveiliging ook op 25 maart. Ze kunnen via msn nu samen leren elkaar overhoren. En alle hulp kan Stef heel goed gebruiken met het leren.
Dus allemaal heel hard duimen op 25 maart voor de jongens.
9 april krijgt Stef testen voor epilepsie.